портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 16 листопада 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

19 серпня 2022 року в Бахмуті загинув 22-річний Олександр Коновалов. Він вивозив людей із міста, коли разом із пасажирами автомобіль потрапив під обстріл. Сашка ще намагалися врятувати – відвезли в реанімацію лікарні Краматорська, але, за словами медиків, шансів вижити вже не було.

Олександр Коновалов народився 6 липня 2000 року у Бахмуті у родині залізничників. Закінчив Харківський університет залізничного транспорту. Працював у відділенні Нової пошти в рідному місті. Коли через повномасштабне російське вторгнення його закрили, він, щоб допомагати забезпечувати родину й очікуючи народження малюка, почав працювати водієм таксі.

«Олександр захоплювався автомобілями. Він був хорошим хлопцем: турботливим, надійним, із характером. У Новій пошті був одним із найкращих працівників: спокійний, відкритий, швидко і якісно працював. Він дружив із військовими, допомагав активно, хоч сам і не був мобілізованим. Щось привозив, когось відвозив, волонтерив, евакуйовував», – розповіли у Новій пошті.

В Олександра Коновалова залишилися батьки, дружина і дитина.

З 24 лютого росіяни вбили 1773 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4309. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!