портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 19 жовтня 2024 року, 09:00

7 квітня 2022 року в місті Маріуполь загинув 30-річний головний старшина Микола Пічахчі, позивний Мех. Під час виконання бойового завдання в його човен, яким перевозили поранених, влучив снаряд ворожого ракетного комплексу. 

Микола народився та виріс у місті Маріуполь. Навчався в міській загальноосвітній школі № 7, а потім закінчив Маріупольський електромеханічний технікум, отримавши фах електромеханіка. Згодом здобув вищу освіту в Харківському національному університету міського господарства ім. О.М. Бекетова.

Присвятив себе роботі в Державній прикордонній службі України. 

Від початку повномасштабного вторгнення брав участь у боях за Маріуполь у складі 23-го загону морської охорони. Група прикордонників, у складі якої був і Микола, також взяла на себе задачу доправляти поранених в шпиталь на комбінат «Азовсталь». 

«Микола був дуже добрий, завжди приходив на допомогу. Коли його побратим упав у воду, мій син, не задумуючись, стрибнув рятувати його. Вивів ще двох побратимів із Маріуполя, а сам повернувся», – розповіла Наталія Пічахчі.

Посмертно Микола Пічахчі нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У захисника залишилися батьки, дружина, син та донька.

 О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал героїв  вшановують пам’ять загиблих захисників з Донеччини.