портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 02 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Лейтенант Сергій Пищалка загинув 23 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Архангелівка під Ізюмом. Йому було 24 роки. 

 Сергій народився у місті Миколаївка. Навчався у місцевій школі №1. Після 9 класу вступив до Слов'янського енергобудівного технікуму, де здобув фах монтажника-електрика. Потім вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба на спеціальність інженера-електрика. Паралельно навчався на факультеті офіцерів запасу.

У 2021 році молодший лейтенант Пищалка брав участь у бойових діях на території проведення Операції об’єднаних сил. Був заступником командира реактивної артилерійської батареї з морально-психологічного забезпечення у 

93-й окремій механізованій бригаді «Холодний Яр». Пізніше отримав звання лейтенанта.

«Сергій назавжди залишиться в нашій пам'яті добрим, справедливим, розумним хлопцем, прикладом для сім'ї та побратимів зі своєї частини. Він – справжній воїн, таким народився, таким і захищав нас усіх. Його життєве кредо: тільки вперед! Він був завжди з усмішкою на обличчі. Постійно казав: «Все буде ок, не хвилюйтеся, я все знаю». Він був замполітом, водієм, гарним товаришем… Був таким, що його поважали й цінували», – написала мати Сергія.

Посмертно лейтенант Пищалка нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

 Поховали офіцера в селищі Володимирівка Донецької області.

 У Сергія залишилися батьки, сестра, дружина та донька.

З 24 лютого росіяни вбили 1487 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3457. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!