портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 02 грудня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

46-річний боєць територіальної оборони Вадим Ігнатюк загинув 8 вересня під час оборони Бахмута.

Вадим народився на Донеччині. Закінчив Донецький університет економіки та права у місті Бахмут. З дитинства він захоплювався фотографією, згодом це стало його фахом. З 2014 року займався волонтерською діяльністю та допомагав українським військовим.

З початком повномасштабного вторгнення чоловік змінив камеру на зброю та став на захист рідної Донеччини та приєднався до лав одного з підрозділів Сил територіальної оборони Збройних сил України.

«Мій коханий чоловік, мій герой! Ти назавжди будеш в наших серцях... Вічна тобі пам'ять. Ти достойно пройшов випробування під назвою «Життя»! Ти не зрадив собі: своїм мріям, своїм думкам, своїй меті. Ти не втратив честі та гідності зватися Людиною, завжди казав правду (хоча багато хто її боїться)! Ти завжди боровся за добро та справедливість. Не мав страху перед Життям! Кожне твоє слово, кожен твій крок в напрямок Добра Та Світла, були не дарма...», – написала дружина Наталя.

 «Ця війна жахлива, кривава, священна… Ти мужньо боронив Бахмут. Ти непереможний, чесний і назавжди в серці. Я, як могла, діставала тобі все, що треба було. Вибач, не встигла зібрати на бус вам. І не встигну… Останній раз мою передачку передала тобі Даша, бо я не змогла . Пам'ятаю, як я чомусь 100 раз їй сказала: "Обійми його". Чомусь таке було в голові. Потім мені подзвонили і сказали, що тебе більше немає. Заходжу в фб, дивлюсь – годину назад був в мережі. Всього годину назад», – написала волонтерка Ярина Гордієнко.

 Поховали Вадима на Лісовому цвинтарі у Києві. У захисника залишилися дружина і дві доньки.

З 24 лютого росіяни вбили 1235 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2671. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!