портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 05 вересня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

21 січня 2023 року поблизу селища Красна Гора Бахмутського району загинув солдат Сергій Наріжний, позивний Кашкарський. Під час ворожого штурму він  отримав смертельне мінно-вибухове поранення. Йому назавжди залишиться 48.

Сергій родом із  Селидового. Жив у селі Велика Круча Полтавської області. Після закінчення школи здобув фах механіка у Березоворудському фаховому коледжі Полтавського державного аграрного університету. Пройшов строкову військову службу. Одружився, виховував доньку. Багато працював для забезпечення родини. У 2014 році був призваний до лав ЗСУ за мобілізацією. Згодом повернувся до цивільного життя.

У перші дні повномасштабного вторгнення Сергій знову приєднався до лав ЗСУ, щоб захищати рідну країну від окупантів. Воював у складі 116-ої окремої бригади територіальної оборони. Обіймав посаду номера обслуги зенітного артилерійського відділення зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки.

«Тато з перших днів війни пішов захищати нашу рідну землю. Був чуйним, усім приходив на допомогу, дуже любив свою країну. Він назавжди залишиться в наших серцях і буде нашим янголом-охоронцем на небі», – написала донька загиблого.

Поховали Сергія Наріжного у селі Велика Круча на Полтавщині. Посмертно йому присвоєно звання «Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади».

У Сергія залишилися батько Сергій Станіславович, дружина Лариса, донька Руслана, онук Марк, рідні, друзі та побратими. 

З 24 лютого росіяни вбили 1680 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4073. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!