портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 05 листопада 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Краматорчанин 54-ї бригади Сергій Стеценко загинув 28 березня 2022 року у боях біля Мар’їнки.

Після закінчення Краматорського технічного училища №42 за фахом зварювальника Сергій працював на будівництві. По завершенню строкової служби Стеценко 10 років жив на Полтавщині. Там він навчався у сільськогосподарському технікумі. Сергій Стеценко одружився та збудував родину. Згодом чоловік повернувся до рідного міста та 20 років пропрацював термістом на підприємство «Енергомашспецсталь».

Коли почалася повномасштабна війна, Сергій спочатку допомагав сину-прикордоннику та іншим військовим як волонтер. Згодом вирішив  долучитися до оборони країни та проходив службу в 54-й окремій механізованій бригаді імені гетьмана Івана Мазепи.

Востаннє він спілкувався з рідними 27 березня 2022 року. Зателефонував дружині.

«До цього два дні з ним не було зв'язку. 27-го Сергій зателефонував буквально на секунду, сказав: «Я живий, по можливості буду дзвонити». Я спитала: «Як там справи?». Він сказав: «Тут все дуже погано», – розповіла журналістам дружина Наталія.

Наступного дня Сергій припинив виходити на зв'язок. Наталія почала його шукати і через тиждень дізналася, що її чоловік загинув 28 березня від вибуху, а його тіло перебувало у моргу в Дніпрі.

Поховали захисника у рідному Краматорську. У Сергія залишилися дружина та двоє синів, молодший продовжує боронити Україну на передовій.

З 24 лютого росіяни вбили 1163 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2540. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!