портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 листопада 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

33-річна Алла Тараніна загинула 8 травня в Маріуполі внаслідок російського авіаудару по заводу «Азовсталь». 

Алла народилася у Красногорівці. Працювала перукаркою, робила манікюр. Її пригадують як душу компанії, завжди веселу та ініціативну жінку.

Із початком російсько-української війни у 2014 році, Алла разом з майбутнім чоловіком Віталієм виїхали до Маріуполя. Там вони разом займалися волонтерством та вступили до новоствореного тоді ще добровольчого батальйону «Азов». Спочатку допомагали на кухні. Пізніше Алла стала діловодом полку.

Під час служби Алла з Віталієм одружилися, в них народився первісток  - син Данило. 

У лютому 2022 року Алла залишилися у Маріуполі. Коли чоловік отримав поранення та перебував у шпиталі на «Азовсталі», вони не бачилися півтора місяця. 14 квітня Алла змогла його нарешті побачити. Наступного дня він загинув, коли росіяни скинули на завод бомбу.

Алла відмовилася залишити місто після того, як залишилися вдовою. Мама Віталія, Роллана, розповіла журналістам, що Алла просила не переживати за неї і не питати ні в кого про її стан, адже вона сильна і все витримає.

8 травня, на 24-й день після загибелі Віталія Тараніна, російські військові знову обстріляли «Азовсталь». 4 поверхи бункера, в якому перебувала Алла, провалилися.

Російські військові залишили сиротою Данила – трирічного сина подружжя.

З 24 лютого росіяни вбили 1165 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2548. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!