портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 09 жовтня 2022 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

40-річний Михайло Рязанцев загинув у березні 2022 року у боях під Мар'їнкою.

Михайло народився у Краматорську. Був третьою дитиною із восьми та першим сином у батьків. Закінчив Донбаську державну машинобудівну академію. Відслужив строкову службу в армії та повернувся до рідного міста. Працював інженером на заводі «Донмет».

Коли почалася російсько-українська війна, чоловіка мобілізували до лав ЗСУ. У складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи він воював за рідний край. Після демобілізації повернувся на завод.

25 лютого 2022 року Михайла знову мобілізували до 54-ї бригади. На посаді командира взводу управління безпілотними розвідувальними апаратами він спочатку воював в районі Волновахи, потім біля Мар'їнки. 

«Для мене він – двоюрідний брат, який був рідніше рідного. Бо він був взірцем стійкості, мужності, прикладом справжнього чоловіка. Він дуже поважно ставився до своїх батьків, родини, був достойним громадянином своєї країни. Зараз росія забирає найкращих», – розповіла журналістам двоюрідна сестра воїна, Олена.

Поховали захисника в рідному Краматорську. 

У Михайла залишилися дружина і двоє дітей – 9-річна донька і маленький син.

З 24 лютого росіяни вбили 964 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2361. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!