портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 11 лютого 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Директорка Святогірського історико-архітектурного заповідника Світлана Шарабан загинула на початку червня у Святогірську. У той період місто перебувало під потужними артилерійськими та авіаційними обстрілами росіян.

Світлана із сестрою Оленою та її чоловіком В’ячеславом їхали в мікрорайон, який місцеві називають «Сахалін» – хотіли сховатись від обстрілів у тамтешньому храмі. Один із російських снарядів влучив в авто, в якому була родина.

Світлана та Олена загинули, а В’ячеслав, який був за кермом, отримав поранення.

«Світлана завжди відверта, відкрита, ніжна і тендітна, в своєму житті мала тільки одну любов - Святогірський історико-культурний заповідник. Про його пам’ятки та історію створення вона могла розповідати годинами, а біль від руйнації ранила її, як матір ранить біль дитини», - згадують колеги загиблої.

«Світлана була унікальною, дуже чудовою жінкою. Велика втрата…», – сказала депутатка Святогірської міської ради Наталія Кіркач.

Світлана Шарабан загинула разом зі своєю рідною сестрою у червні, але їх останки не поховані й досі.

З 24 лютого росіяни вбили 1357 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3024. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!