портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 14 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9.00 - загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації. 

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

9 березня 2022 року російська авіація скинула бомбу на центральне подвір’я пологового відділення лікарні № 3 Маріуполя. У медзакладі в очікуванні первістка перебувала 32-річна Ірина Калініна. Вибухова хвиля пошкодила приміщення пологового, уламки скла і цегли сильно поранили жінку. 

Рятувальники й усі, хто був на території, кинулися допомагати вагітним, зокрема Ірині. Її поклали на ноші, встелені ковдрою із яскравим кавуновим принтом, та винесли з палати. Цей момент задокументував фотограф Євгеній Малолєтка. Його світлина облетіла світ.

Вагітну Ірину Калініну екстрено доставили в обласну лікарню Маріуполя. За допомогою кесаревого розтину на світ з'явився малюк Мирон. Однак згодом матір і дитина померли.

Ірина Калініна народилася в селі поблизу Маріуполя. Коли подорослішала, переїхала в місто, закінчила Донецький національний технічний університет. Працювала менеджеркою магазину одягу, мала багато друзів. Любила відпочивати на березі Азовського моря. У Маріуполі зустріла своє кохання – Івана Калініна. Вийшла заміж, завагітніла. Родина переселилася в більшу квартиру, готували кімнату для первістка. 

«Ірішка, ти дуже любила, щоб ми тебе так називали. Я хочу запам'ятати тебе красивою, з величезними віями, яскравою, життєрадісною. Мені не віриться, що це могло статися саме з тобою», – написала подруга Юлія Лобода. 

Ірину з новонародженим Мироном поховали у її рідному селі.

З 24 лютого росіяни вбили 1509 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3620. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!