портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 18 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

5 березня 2023 року в бою з окупантами біля селища Білогорівка на Луганщині загинув старший солдат Олександр Маслов, позивний Маска.

15 травня захиснику виповнилося б 35 років.

Олександр народився у місті Родинське. З дитинства жив на Дніпропетровщині у місті Першотравенськ. Закінчив школу № 1 та Першотравенське професійно-технічне училище № 40, де здобув фах електрослюсаря підземного. Працював на шахті імені Сташкова. 

З 2018 року чоловік служив за контрактом у ЗСУ. Був бійцем 46-го окремого штурмового батальйону «Донбас», що у складі 54-ї окремої механізованої бригади. Пройшов курси снайпера, був кулеметником та навідником БМП-2.

З початком повномасштабного вторгнення Олександр продовжував разом із побратимами боронити Україну від російських окупантів. Він мріяв звільнити рідні землі та жити у мирній країні.

«Ми прожили разом 15 років 10 місяців і 4 дні. Усе, що він робив, – робив для сім’ї, для своїх дітей та їхнього майбутнього. Любив життя, ми будували плани. Обожнював та пишався своїми дітьми: Михайлом, Віктором і Романом. Коли народився найменший, то якось змінив погляди на життя. Він обожнював своїх дітей. До нього завжди тягнулись люди. Це була дуже добра людина. Неймовірний, відданий, коханий чоловік, чудовий батько та найкращий товариш. Побратими говорили, що він був надзвичайною людиною, вірний своїм принципам, з ним ніколи не було страшно йти на завдання. Він був талісманом для всіх: сім’ї, товаришів і побратимів. Таку добру та світлу людину зустріти в наш час дуже складно. Де був він, там завжди було свято, його посмішка могла розтопити будь-яку кригу», – розповіла дружина загиблого Надія.

Поховали воїна на Алеї Слави у місті Першотравенськ Дніпропетровської області.

В Олександра залишилися мама, брат, сестра, дружина і троє синів. На момент загибелі тата найменшому не було й року.

З 24 лютого росіяни вбили 1565 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3705. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!