портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 19 липня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

16 березня 2022 року від російського снаряда, що поцілив у житловий будинок, у власній квартирі в Маріуполі загинув Олексій Кольбедюк. Йому назавжди залишиться 50.

Олексій народився в Маріуполі. Навчався у школі №25, а згодом – у Приазовському державному технічному університеті за спеціальністю «металургія чорних металів». Працював на металургійному комбінаті ім. Ілліча, поки у 2021 році не вийшов на пенсію.

Олексій грав на гітарі. Чудово кулінарив. Любив виготовляти мініатюрні моделі військової техніки часів Другої світової.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Олексій із цивільною дружиною Тетяною Амеліною залишалися в місті. Сім’я не уявляла, що місто можуть чекати настільки страшні часи. Коли ж родина вирішила евакуюватися з Маріуполя, такої можливості не було. 

16 березня 2022 року в квартирі Олексія Кольбедюка, що була розташована у будинку на проспекті Металургів, 69, пролунав вибух. Російський снаряд поцілив у житло чоловіка. Там були Тетяна, сусідка Лариса, помешкання якої обстріл знищив напередодні, та Олексій. Він встиг прикрити собою жінок, а сам загинув.

«Олексій дуже любив рідне місто, мав енциклопедичні знання з історії Маріуполя, з історії Другої світової війни. Був закоханим у життя. Завжди допомагав людям та мав багато друзів. Кожна хвилина спілкування з ним була святом. Безмежно сумую і люблю його», – сказала цивільна дружина Олексія, Тетяна Амеліна.

В Олексія Кольбедюка залишилися батьки, цивільна дружина, сестра, сини та онуки. 

З 24 лютого росіяни вбили 1616 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3865. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!