портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 20 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

29-річний сержант полку «Азов» Дмитро Самофалов загинув 24 березня 2022 року під час бою з російськими окупантами за Маріуполь.

Дмитро народився у Бахмуті. Любив спорт, зокрема, футбол. Після школи проходив службу у Сімферополі. Тоді потрапив у масовку на зйомках фільму «Хайтарма». Згодом працював у бахмутському СІЗО. З 2020 року працював в СІЗО у Харкові.

Дмитро мріяв служити в «Азові». Тому, коли отримав у 2021 році пропозицію, одразу переїхав у Маріуполь. На службі отримав позивний Протеїн.

За словами сестри Тетяни, Дмитро добре знав свою роботу і завжди ставився до неї сумлінно. Був чудовим другом і товаришем, ніколи не відмовляв у допомозі, на нього завжди можна було покластися. Завжди спокійний, позитивний, доброзичливий та розсудливий. Він дуже любив свою сім'ю, заради якої віддав найцінніше – своє життя.

У серпні 2021 року Дмитро одружився з Наталею. Він подарував коханій дружині французького бульдога Оскара, якого і сам обожнював. Вони планували і хотіли дітей. Однак війна зруйнувала всі мрії молодого подружжя.

«Мені все наше спільне життя здавалось, що таких, як ти, моє кохання, просто не існує. Я знайшла в тобі все, що має бути в справжньому чоловікові! Ти знаєш, як я не хотіла залишати тебе там (у Маріуполі - ред.), хоча це честь для чоловіка, честь захищати свою сім‘ю, дім! Ми планували дітей, мріяли про це, багато розмовляли, але життя настільки жорстоке та несправедливе. Я знаю, що ти був щасливою людиною, чоловіком. Ти гідно прожив це життя та гідно пішов. Ти бачив, як вперто я боролась за тебе, коли мені сказали найстрашніше. Я не вірила нікому, я шукала, дзвонила , кричала, але не вірила. І так майже 5 місяців. Поки в один день мені не показали тебе. Я відчула, навіть не дивлячись», – написала у соцмережі Наталя.

Сержант Самофалов посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У Дмитра залишилися дружина, батьки і сестра.

З 24 лютого росіяни вбили 1525 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3554. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!