портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 22 травня 2023 року, 09:00

Щодня о 9.00 - загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації. 

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

44-річна Людмила Нестерчук загинула в Маріуполі 19 березня 2022 року під час обстрілу багатоповерхівки в Центральному районі. Вона була в квартирі своєї мами, на першому поверсі будинку. 

«Ми попрощалися 24 лютого на роботі, я дзвонила їй 1 березня, вітала з днем народження. Потім зв'язок зник. 20 березня я була вже у Вінниці. Там і дізналася про смерть Людочки. Вона вийшла на кухню, прилетів уламок. Пробив легеню. Напередодні вона відмовилася виїхати на Білосарайську Косу. Людмилу поховали на Білосарайському цвинтарі чоловік із сином. Вони самі викопали могилу», – розповіла колега загиблої, Ірина Каменда. 

Людмила народилася та виросла в Маріуполі. Після завершення школи вийшла заміж. У подружжя народився син Михайло. 27 років Людмила та Олександр були щасливими батьками. Працювала Людмила корпоративною секретаркою в компанії «Укренергочермет». Її пригадують світлою та доброю людиною.

«Вона жила для близьких, даруючи їм свою любов, ніжність і тепло! Її любов безмежна, ми навіть зараз її відчуваємо! Людмила була людиною з величезним серцем та відкритою душею!», – сказала за понад рік після втрати двоюрідна сестра загиблої Наталія Вінецька. 

«Людочка була доброї душі людиною. Спокійна, уважна, чуйна, дуже товариська, вона у скрутну хвилину приходила на допомогу всім, хто її потребував! Вона мала мудрість і до її порад всі прислухалися. Нам її дуже не вистачає! Вона була, є і буде в наших серцях завжди».

У Людмили залишилися син, чоловік та батьки.

З 24 лютого росіяни вбили 1528 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3568. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!