портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

22 травня – День Честі у Дружківці

Опубліковано 22 травня 2023 року, 09:09

22 травня 2014 року, в тоді окупованій російськими військами Дружківці на центральній площі міста відбувся одиночний пікет.

Із квітня по липень 2014 року у місті панували окупаційні війська, всюди були підняті прапори держави-терориста та маріонеткової «днр», всюди виявляли українських активістів та піддавали їх тортурам, вбивали.

Незважаючи на всі загрози та ризики, Анатолій Данилович Водолазький о 15.30 вийшов із Державним Прапором України на одиночний пікет проти розколу країни. За ситуацією почала спостерігати місцева міліція, якій напередодні зателефонував Анатолій Данилович.

Через 10 хвилин після того, як на головній площі міста замайорів український прапор, з’явились російські окупанти та вивезли Анатолія Водолазького до катівні Краматорська. Міліція при цьому не втручалась та не намагалася зупинити фактично викрадення людини. Через добу пан Анатолій вийшов з «ув’язнення» понівеченим.

З 2015 року Анатолій Водолазький 22 травня о 15.30 виходить на те ж саме місце на центральній площі міста з прапором України. Кожного року до цієї акції приєднується все більше активних громадян з Дружківка та навколишніх міст.

22 травня в Дружківці - День Честі.

Анатолія Водолазького було нагороджено орденом «Народний Герой України», медаллю Операції об’єднаних сил «За звитягу та вірність», відзнакою Православної Церкви України «Медаль «За жертовність і любов до України» та відзнакою ветерана АТО.

Анатолій Водолазький є одним з організаторів створення в місті Дружківка «Музею спротиву українського Донбасу окупаційним режимам «Дружківська катівня», приймає активну участь у житті міста та спротиві російській агресії.