портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 26 лютого 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Олена Лисецька, 57-річна мешканка Маріуполя, загинула від осколкових поранень у середині березня 2022 року. 

Вона разом з батьком стояла в черзі до єдиного магазину, який працював на той час у заблокованому місті, коли розпочався черговий обстріл. 

Батько Олени також загинув від отриманих поранень.

Олена Лисецька була асистенткою кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини Маріупольського державного університету, масажисткою.

Була активною волонтеркою,  допомагала безхатченкам, опікувалась тваринами. Рідні й близькі, колеги і студенти згадують її як добру, емпатичну, відкриту, безкорисливу та чуйну жінку, яка зробила неоціненний внесок у розвиток освітніх програм та становлення майбутніх фахівців;  авторку низки робіт, зокрема, щодо регулювання механізмів державного управління фізичною освітою і спортом.

«Дуже не вистачає твого «все буде добре, давай поглянемо на це з іншого боку!», — написала родичка Олени, Наталія Запорожченко.

«У неї була особлива добра енергетика. З нею і зцілювалась, просто перебуваючи поряд, а що вже казати про її чарівні руки. Позитивна, завжди доброзичлива. Не жаліла себе. Працювала, працювала, працювала…», — згадує знайома Олени, Інесса Лебедєва.

З 24 лютого росіяни вбили 1387 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3094. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!