портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 26 квітня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

67-річний Сергій Антонець загинув 4 квітня 2022 року в Лівобережному районі Маріуполя. Він повертався додому після виснажливої зміни в лікарні й потрапив під обстріл російських військ. Сергій отримав смертельні осколкові поранення.

«Новина про загибель ще одного мого друга, нашого улюбленого Дока, прийшла до мене на недільному служінні, за десять хвилин до моєї проповіді… Разом із ним ми підкорювали гірські вершини. Плакали від щастя та втоми після сходження на Ельбрус, Кіліманджаро... 4 квітня 2022 року він не повернувся додому. Через 10 діб його тіло знайшла і поховала дружина. Пробач, Док, що не змогли дістатися до тебе і допомогти. Ми справді намагалися», – написав волонтер, капелан «Батальйону Маріуполь» Геннадій Мохненко.

Сергій Антонець – відомий у Маріуполі лікар-уролог. Багато років пропрацював у міській лікарні №4.

Сергій – учасник ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

«У 1986 році він добровільно записався до 1-го медичного загону, сформованого в Маріуполі. Уже з 8 травня надавав медичну допомогу населенню й організовував евакуацію у зоні відчуження. Там отримав велику дозу опромінення. Здоров’я Сергія Миколайовича погіршилося. Він отримав групу інвалідності, але продовжував працювати лікарем. Був відзначений багатьма нагородами за участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС», – розповів голова Маріупольської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Сергій Нехаєвський. 

Після початку повномасштабної війни, коли в рідній лікарні Сергія Антонця майже не залишилося лікарів, він продовжував надавати допомогу маріупольцям. Не виходив з медзакладу по кілька діб. 

Сергія пригадують чудовою людиною, фахівцем від Бога. Завзятим альпіністом, музикантом. Дбайливим чоловіком і батьком. Він мав активну життєву позицію. Любив Україну. 

«Остання підкорена нами гора – Монблан. З нами була телевізійна команда, яка знімала фільм про це сходження із закликом до усиновлення сиріт. Сергій Миколайович чекав, коли фільм закінчать. Ми мріяли подивитися разом прем'єру. На жаль, він уже завершив сходження на свою головну вершину життя. До зустрічі, Док», – написав  Геннадій Мохненко. 

Сергія Антонця поховали на Новотроїцькому цвинтарі.

У загиблого залишилися дружина і діти.

З 24 лютого росіяни вбили 1483 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3436. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. 

Пам'ятаймо!