портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 28 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 - загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Донеччанин Іван Поляков, позивний Мамай, загинув 11 серпня 2022 року під час боїв неподалік Білогорівки поблизу Бахмута.

Йому було 32 роки.

Іван народився у Донецьку. В 2011 році закінчив Донецький юридичний інститут Луганського державного університету внутрішніх справ імені Дідоренка за спеціальністю «Правознавство». 

До 2014 року працював слідчим Пролетарського районного відділу Донецького міського управління ГУ МВС України. Відмовився працювати на окупантів та виїхав з міста. У 2014-2016 роках брав участь у антитерористичній операції. У 2017-му здобув другу вищу освіту в Криворізькому національному університеті за спеціальністю «Економіка підприємства». Згодом рік працював слідчим у ГУНП Маріуполя, мав звання старшого лейтенанта поліції. У 2018-му отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю та працював у власному адвокатському об'єднанні.

З початком повномасштабної війни Іван повернувся на військові службу. Він вирушив захищати рідну Донеччину у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України.

«Він був дуже добрим, чуйним, люблячим, але зовсім не м'яким, навпаки, дуже рішучим та цілеспрямованим. Був справжнім патріотом України, у 2014 році, працюючи у міліції Донецька, не захотів йти на співпрацю з окупантами та виїхав, залишивши рідний дім, не взявши нічого з собою. Довелося починати все з нуля. Всі вісім років, які жив у Маріуполі, мріяв повернутися до рідного Донецька, але не судилося, навіть поховали на іншому кінці країни», – розповіла його дружина.

«Ваня був дуже освіченою людиною. І адвокатом був дуже хорошим. Він просто любив людей, а вони любили його. Іван був єдиною дитиною у мами та бабусі, вони дуже пишалися ним, але війна все змінила... Ваня був у мене вдома з друзями десь наприкінці березня, після ми спілкувалися лише телефоном. Який він вихований, ввічливий, красивий! Чоловік з великої букви. Про Ваню можна розповідати багато....Він на це заслуговує», – написала подруга захисника, Неля Глушко.

Поховали Івана Полякова на Алеї Слави центрального кладовища у Чернівцях. 

У  нього залишилися бабуся, мама і дружина.

З 24 лютого росіяни вбили 1330 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2912. Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!