портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 29 січня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Старший солдат Олексій Дульнев загинув 15 березня 2022 року внаслідок російського мінометного обстрілу біля міста Курахове.

Олексій народився у місті Бахмут. Працював комірником на заводі з обробки кольорових металів. Був тактовним, веселим і доброзичливим.

21 лютого 2022 року Олексію виповнилося 38 років. А за 3 дні почалася повномасштабна війна і чоловік пішов захищати рідну Донеччину у складі 46-го окремого штурмового батальйону «Донбас» ЗСУ.

«Він ніколи не проходив повз того, кому була потрібна допомога, просто світла людина була. По роботі і в житті часто бували ситуації, коли до нього звертались і казали: «Зроби, будь ласка, це, бо крім тебе це ніхто краще не зробить», — розповіла журналістам начальниця оргвідділу Бахмутської міської ради Тетяна Чернікова.

Знайомі і друзі згадують його як світлу, дружню, веселу, надійну, добру та відповідальну людину. Олексій завжди приходив на допомогу.

Поховали захисника у рідному Бахмуті. У нього залишились батьки, брат, дружина, син і донька.  

З 24 лютого росіяни вбили 1334 мирних жителів Донеччини, поранили ще 2929.  Наразі невідома кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пам'ятаймо!