портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 29 липня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

11 листопада 2022 року у боях з окупантами за Бахмут загинув військовослужбовець Євген Колесніченко. Йому назавжди залишиться 35.

Євген був майстром спорту з гандболу, у складі донецького «Шахтаря» тричі ставав чемпіоном України. Разом з дружиною Євгенією до 2014 року жив у Авдіївці. Подружжя виховувало трьох дітей. Коли почалася російсько-українська війна, родина Колесніченків переїхала до Києва. Закохані мріяли купити будинок на колесах та мандрувати світом, коли підростуть діти.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення Євген відправив родину за кордон, а сам пішов захищати Україну. Став снайпером, пройшов підготовку і командував відділенням.

«Мій коханий у Вічності. Сьогодні я скільки могла гріла його чоло руками.... А воно все одно було холодне.... Коли я йшла поруч чи стояла біля труни, мене ніщо не могло змусити схилити голову чи понурити плечі. Я проводжала Героя. В чиїхось постах мене порівняли з непохитною Україною. Най так і буде. Мою душу і серце розірвало на друзки. Але я стояла... І чим більше мені було боляче, тим вище я підіймала голову.... Він пишається мною, я це знаю», – написала дружина Євгенія.

«Він мав бути у парадній формі, а вона – у прекрасній вишитій сукні. Вони мали йти Хрещатиком ходою Перемоги. Але він лежить холодний у труні, а вона стоїть навколішки коло нього. Він заплатив найдорожчу ціну, Україна для нього була понад усе. Але ані війна, ані смерть не змогли зруйнувати їхнього кохання…», – написала подруга Колесниченків, Оксана.

«Раніше, десь у четвертому класі, моїм героєм був Тарас Шевченко. Я дивувалася його хоробрості й відважності. Але зрозуміла, що мій герой — мій тато. Його звати Євген Колесніченко. Скажу чесно, що всі українські військові — герої. Але мій тато кращий, йому немає рівних», – написала донька героя, Аня, у шкільному творі 26 жовтня.

Поховали Євгена Колесніченка у Києві.

У нього залишилися дружина, донька і двоє синів.

З 24 лютого росіяни вбили 1636 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3909. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!