портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 30 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

8 травня 2023 року, внаслідок ворожого ракетного обстрілу по місту Краматорськ, загинув десантник Сергій Грошев, позивний Баблос. Воїну було 35 років.

Сергій народився в селі Сергіївка, жив у місті Краматорськ. Там закінчив місцеву середню школу №1. Потім переїхав до Києва, а згодом почав їздити на роботу за кордон. Одружився, виховував дітей. У вільний час любив готувати та слухати музику. Придбав будинок для сім’ї, в якому вони так і не встигли пожити.

З 2021 року Сергій ніс службу у лавах 81-й окремої аеромобільної бригади на посаді оператора відділення артилерійського дивізіону.

«Сергій дуже хотів захищати свою країну. Він завжди казав: «У мене є діти, якщо не я, то хто?». У Бахмуті пробув 8 місяців. Завжди намагався допомогти, ніколи не лишався осторонь. Любив машини. Нещодавно купив будинок, але так і не вийшло пожити в ньому з родиною та створити фортецю для сім'ї. Сергій завжди говорив, що нас, сестер, троє, а він – один брат. Тому ми маємо його любити та берегти», – розповіла сестра загиблого Вікторія.

Поховали воїна на Алеї Героїв у Краматорську.

У Сергія залишилися мама, сестри, дружина і двоє синів.

З 24 лютого росіяни вбили 1586 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3776. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!