портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Закінчився ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Опубліковано 16 липня 2018 року, 12:14

ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») є завершальним етапом гри, що протягом навчального року проводилась у закладах освіти області. У цьому році фінал гри «Джура – 2018: Наддніпрянська Січ» проходив на базі ФДЗОВ «Джерело надії»  с. Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області з 02.07.2018 по 15.07.2018.

Донецьку область другий рік поспіль представляв переможець ІІ (обласного) етапу –  рій «Торські козаки» Торського навчально-виховного комплексу Лиманського району.

За підсумками змагань рій «Торські козаки» посів І місце на ІІІ етапі гри у конкурсах «Бівак» та «Добре діло», ІІ місце – у творчо-мистецькому представленні «Ватра» та ІІІ місце – у силовому змаганні «Перетягування линви».

Окрім змагань молоді джури були зайняті гутірками «Національно-визвольні змагання на Наддніпрянщині», виховними годинами «Поема «Гайдамаки» у творчості Т. Шевченка», «100-річчя Української революції 1917-1921», «Переяслав – княже місто», вивчали марш Збройних сил України та інші пісні, брали участь в екологічній акції  на березі Дніпра, урочисто вшанували Великого Кобзаря, відвідавши  меморіал Т. Шевченка, переглядали патріотичні фільми, пройшли вишкіл –  тренування дій особового складу на вогневому рубежі, зустрічалися з воїнами АТО, відвідали багато майстер-класів. Цікавим був вишкіл за програмою на базі військової частини.

Джури Донеччини зіграли у гру «Українська революція 1917-1921» у своїй чоті та отримали перемогу.

У передостанній день таборування на джур чекав рейд-похід, екскурсії в Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпря́нщини та у філію «Переяславська» фірми «Нібулон».

У неділю, 15.07.2018 у Верховній Раді України відбулося урочисте закриття III (Всеукраїнського) етапу «Джура-2018: Наддніпрянська Січ». З привітальним словом до юних патріотів звернулися міністр освіти і науки Лілія Гриневич, народний депутат України Юрій Палієв та директор Міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження» Тарас Рондзістий. Вони наголосили на важливості подальшого існування гри «Сокіл» («Джура»), що сприяє вихованню свідомого українця та консолідації суспільства.

«Торські козаки» гідно представили Донецьку область на ІІІ етапі гри та ще раз довели, що вони патріоти своєї неньки-України! Вітаємо переможців !!!

    За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації