портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Донецькій області активно проводиться декомунізація міст та районів

Опубліковано 16 липня 2018 року, 12:50

З метою реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09 квітня 2015 року № 317-VIII на території області:

  1. Перейменовано населених пунктів – 109 од.;
  2. Перейменовано вулиць, інших об’єктів топоніміки в межах населених пунктів – 2950 од.;
  3. Демонтовано пам’ятників та пам’ятних знаків – 75 одиниць.

Більше 7000 замінених табличок назв вулиць та інших об’єктів топоніміки українською мовою на території населених пунктів Донецької області в рамках Декомунізації.

На виконання Закону України від 09.04.2015 року № 317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на території Донецької області підлягають демонтажу пам’ятники та пам’ятні знаки, які мають символіку комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Так, департаментом інформаційної та внутрішньої політики в межах повноважень було надіслано листа містам та районам області з проханням завершити процес демонтажу пам’ятників та пам’ятних знаків, які мають символіку комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

В рамках ініціативи «Українізація міст» протягом 2017-2018 років  4 міста здійснили повну «Українізацію» (Дружківка, Покровськ, Вугледар, Мирноград) та отримали 70 млн. грн. на реалізацію інфраструктурних проектів.

Замінено 7500 одиниць табличок назв вулиць та інших об’єктів топоніміки, рекламних вивісок, інформаційних стендів українською мовою в рамках реалізації ініціативи «Українізації міст».

Відповідна робота стосовно моніторингу виконання Закону України від 09.04.2015 року № 317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на території Донецької області триває.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації