портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Запасів газу в українських сховищах достатньо для покриття потреб населення і підприємств соцсфери, - Кирило Тимошенко

Опубліковано 12 жовтня 2021 року, 20:21

Запасів газу в українських сховищах достатньо для покриття потреб населення і підприємств соціальної сфери в опалювальному сезоні. Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко написав у Facebook.

Він зазначив, що  сьогодні лунає багато маніпуляцій у пресі та з вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення, а  деякі “експерти” та ЗМІ "розганяють паніку через проведення засідань обласних комісій ТЕБ та НС”.

Заступник керівника Офісу Президента наголосив, що обласні комісії ТЕБ та НС  збираються “лише для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу”.

"Газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення і соціальної сфери. Жодних проблем із цим немає", - написав  Кирило Тимошенко. 

Він нагадав, що ціна на газ для потреб населення складає  7,42 грн. За такою ціною “Нафтогаз” продає паливо роздрібним постачальникам та теплогенерувальним компаніям для задоволення потреб населення. До 15 жовтня НАК “Нафтогаз України” готовий підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери (школи, садочки, лікарні). Ціна на газ для потреб соціальної сфери (школи, лікарні тощо) – 16,8 грн.  

“Досить розганяти паніку. Ціна на газ на ринку дійсно зашкалює, але держава всіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу. Серед іншого, за допомогою спецціни”, - зазначив Кирило Тимошенко.