портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина залишається у помаранчевій зоні карантину

Опубліковано 12 жовтня 2021 року, 19:20

Донецька область залишається у помаранчевій зоні епідеміологічної небезпеки. Таке рішення  ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася в онлайновому режимі під головуванням заступника голови Держкомісії, міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка.

Протягом трьох днів в Україні і на Донеччині зокрема спостерігається загострення ситуації із захворюваністю на  COVID-19. За минулу добу в країні було зафіксовано 8832 нових випадків, у тому числі на Донеччині - 607 випадків. 

Загалом з моменту введення карантину на території області встановлено 109 тисяч 673 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби, 2788 з них завершилися летально. 

“Медична система Донеччини ще має певний запас міцності для розгортання нових ліжок, і ситуація на даний час повністю контрольована. Але не варто недооцінювати темпи  розповсюдження інфекції. Тому вкотре звертаюся до кожного жителя нашої області: не нехтуйте елементарними правилами особистої безпеки. Чисті руки, дотримання соціальної дистанції та носіння маски зменшують ймовірність зараження, а щеплення убезпечить від важкого перебігу хвороби”, - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Він також наголосив, що для вакцинації населення усе необхідне в області є.