портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано 12 квітня 2024 року, 16:50 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

11 квітня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулось засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

В роботі Координаційного штабу взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Шевченко, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій, голови Рад з питань внутрішньо переміщених осіб облдержадміністрацій, представники громадських й міжнародних організацій.

Учасники Координаційного штабу розглянули питання щодо стану виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, проведеної роз’яснювальної роботи стосовно особливостей виконання постанови КМУ від 20.03.2023 року № 332 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/332-2022-%D0%BF#Text) тощо.

Обговорили результати аналізу проблемних питань ВПО, які надійшли на «гарячу лінію» Мінреінтеграції (зателефонувати на «гарячу лінію» Мінреінтеграції з кризового реагування можна за коротким номером: 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33). 

Також приділили увагу роботі з розрахунку потреби населення громад у наданні послуги підтриманого проживання та стаціонарного догляду людей старшого віку, людей з інвалідністю та необхідності створення центрів підтриманого проживання. 

За результатами засідання Координаційного штабу напрацьовані спільні рішення та надані відповідні доручення.