портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення в Донецькій області

Опубліковано 22 грудня 2023 року, 13:09 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

В Донецькій області проведено засідання Координаційних центрів підтримки цивільного населення у Лиманській, Торецькій, Волноваській і Сартанській громадах.

У Сартанській громаді в засіданні взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій облдержадміністрації. Учасники розглянули питання щодо утворення Ради з питань внутрішньо переміщених осіб; роботи з Захисниками/Захисницями України та членами родин померлих (загиблих) Захисників України; пільг на житлово-комунальні послуги учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих; безкоштовного навчання у закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни тощо.

У Лиманській громаді розглянули питання щодо задоволення потреб Захисників і Захисниць України, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України; роботи комісії з обстеження об’єктів нерухомого майна, пошкодженого внаслідок збройної агресії Російської Федерації, а також про отримання державної допомоги для відновлення житла по програмі «єВідновлення». Обговорили проведення заходів до різдвяних та новорічних свят та забезпечення подарунками дітей громади; зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам; роботу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб тощо.

У Торецькій громаді підбили підсумки Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми»; заслухали програми підтримки та інтеграції ВПО на 2024 рік; обговорили проведену роботу щодо забезпечення подарункових наборів до Новорічних свят та заплановані заходи для дітей громади тощо.

У Волноваській громаді підбили підсумки роботи гуманітарного хабу Волноваської міської ВЦА у Покровську за 2023 рік. Обговорили стан функціонування «гарячої лінії» зв’язку для військовослужбовців та членів їх сімей в відділі ЦНАП; роботу з внутрішньо переміщеними особам,  з військовослужбовцями та членами їх сімей; планування роботи Координаційного центру в 2024 році.

За результатами засідань члени Координаційних центрів підтримки цивільного населення напрацювали основні напрями подальшої роботи та надали відповідні доручення.