портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заслухання керівників громад щодо програм підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік

Опубліковано 12 грудня 2023 року, 19:19 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна 12 грудня заслухала керівників громад  щодо програм підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік.

У засіданні взяли участь керівники Волноваської та Маріупольської райдержадміністрацій, Вугледарської, Авдіївської, Великоновосілківської, Комарської військових адміністрацій, Сартанської військово-цивільної адміністрації, Старомлинівської сільської ради, Маріупольської міської ради, Мангушської та Нікольської селищних рад 

До заслуховувань долучилися голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій ОДА Тамара Лук’янчук, представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

На нараді проаналізовано прийняті програми зазначених військових адміністрацій, які спрямовані на підтримку внутрішньо переміщених осіб.

Юлія Олександрівна звернула увагу керівників на необхідність охоплення заходами програми всіх внутрішньо переміщених осіб з числа пільгових категорій населення як на території області, так і за її межами.

За результатами заслуховувань доручено доопрацювати програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, враховуючи напрями Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.04.2023 № 312-р, та кількість евакуйованого населення.