портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Завершено І етап створення музею науки у Маріуполі

Опубліковано 23 грудня 2021 року, 16:56

Заступник голови Юлія Костюніна з робочою поїздкою відвідала будівлю, в якій буде створено музей науки у м. Маріуполь.

Наразі завершено перший етап створення музею науки Маріупольським державним університетом за проєктом «Створення науково-освітнього простору Музей науки у м. Маріуполі» загальною кошторисною вартістю 18 997,79 тис. грн, що фінансується із залученням коштів державного фонду регіонального розвитку.

Виконано зовнішні будівельні роботи та відремонтовано перший поверх будівлі музею, придбано 53 експонати за напрямками: «Великі винаходи», «Фізика», «Оптика», «Людина», «Стихії» (вода, вогонь).

По завершенню проєкту відвідувачі музею науки у м. Маріуполь окрім спостережень, матимуть можливість побудувати конструкції (магнітний міст, повітряний стіл, романські арки, вежі), здійснювати різного роду дослідження, протестувати пам'ять.

Музей науки – це сучасний інтерактивний простір, який сприяє мотивації до наукової діяльності учнів та студентів, стимулює розвиток практичних навичок та умінь.

Музей науки Малої академії науки успішно функціонує у м. Київ. У регіонах також започатковано цю практику: на базі Державного університету «Житомирська політехніка» функціонує інтерактивний музей науки і технологій «Політехнік», Інтерактивний музей цікавої науки і техніки «Еврика» у Львові, Музей цікавої науки в Одесі.