портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Здобувачі освіти Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Карабиця взяли участь у роботі етномайстерні «Рукотвір»

Опубліковано 13 квітня 2023 року, 21:40 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

13 квітня 2023 року з нагоди свята Великодня здобувачі освіти Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Карабиця з викладачем Скородумовою Ларисою Борисівною взяли участь у роботі етномайстерні «Рукотвір» (м. Кам'янець-Подільський), працівники якої провели у Міському будинку культури майстер-клас із виготовлення великодніх оберегів та виробів з керамічної глини.

Діти активно долучилися до нового цікавого виду пізнавальної діяльності: під час ліплення вони уважно слухали розповіді працівників етномайстерні про те, яку магічну силу вкладали наші пращури у великодні обереги, виготовлені з глини, як і навіщо у скульптурному форматі моделювали мрії про щасливе майбутнє для своїх близьких і рідних, створювали своєрідний «глиняний рай».

Участь здобувачів освіти у подібних заходах сприяє вивченню ними витоків української народної культури та мистецтва, популяризації народних промислів.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації