портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Зміна постачальника газу: алгоритм дій для мешканців Донецької області, яким призначено житлову субсидію

Опубліковано 05 листопада 2020 року, 12:42 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Мешканці Донецької області, яким призначено житлову субсидію, мають у довільній формі та у зручний для них спосіб поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення (за місцем проживання) про зміну постачальника газу.

Нагадаємо, з 1 жовтня до 29 листопада (включно) 2020 року постачальник «останньої надії» забезпечує клієнтів газопостачальної компанії «Донецькоблгаз» природним газом. Так відбулося через те, що ПАТ «Донецькоблгаз» не зміг розрахуватися за об’єми газу, який він вже відібрав з газотранспортної системи в попередні періоди. Крім того, зазначений постачальник не замовив для своїх абонентів необхідний обсяг газу на жовтень.   Через це кожен клієнт ПАТ «Донецькоблгаз» повинен обрати нового постачальника газу до 1 грудня.   Це можна зробити скориставшися інформаційними онлайн-платформами:  gazpravda.com.ua або gasoteca.ua-enerdgy.org.

Нормативними актами,  які регулюють порядок надання житлових субсидій, передбачено, що громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміну виконавця комунальних послуг. 

Отже, наразі мешканці Донеччини, які є отримувачами житлових субсидій, повинні у довільній формі та у зручний для них спосіб повідомити управлінню соціального захисту населення (за місцем проживання) про зміну постачальника природного газу для побутових потреб, а саме надати його назву та номер особового рахунку. 

З урахуванням отриманої інформації структурні підрозділи  з питань соціального захисту населення здійснюватимуть перерахунок житлової субсидії.


Фото: "ГазПравда"