портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: відкрилося модернізоване приймальне відділення екстреної медичної допомоги Волноваської ЦРЛ

Опубліковано 05 листопада 2020 року, 11:48

Урочисте відкриття приймального відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги комунального некомерційного підприємства «Волноваська центральна районна лікарня» відбулося  сьогодні, 5 листопада.

У заході взяв участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников.

«Волноваська центральна районна лікарня» -  це один з 11 опорних закладів охорони здоров’я Донецької області. Вона обслуговує більш ніж 160 тис. населення Волноваського району та прилеглих територій.

Комплексну реалізацію проєкту з модернізації та осучаснення приймального відділення було проведено в рамках програми «Велике будівництво». 

Роботи з капітального ремонту приймального відділення виконано за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах, витрачено близько 3 млн. грн.

За рахунок коштів обласного бюджету виконано роботи з термомодернізації, приймальне відділення приведене до уніфікованого зовнішнього вигляду, забезпечено оперативну доставку пацієнтів з відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги до операційних блоків хірургічного, гінекологічного та неврологічного відділень лікарні шляхом встановлення підйомника для лікарняних каталок. На зазначені роботи з обласного бюджету виділено 4,9 млн. грн.

В результаті виконання робіт з капітального ремонту площу приймального відділення збільшено на 550 кв.м, переоснащено та оптимізовано набір приміщень відділення.

Відкриття приймального відділення надає змогу провести хворим необхідні обстеження, своєчасно встановити діагноз та скерувати пацієнта у відповідні профільні відділення, а за необхідності - розпочати лікування хворих, в тому числі передопераційну підготовку, безпосередньо в приймальному відділенні