портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Зміни у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном

Опубліковано 07 грудня 2023 року, 10:22 , Донецький обласний центр зайнятості

З 14 жовтня ц.р. система ліцензування посередництва у працевлаштуванні за кордоном замінюється на оновлене ведення переліку суб’єктів господарювання, що надають такі послуги. Зміни відбулися після набрання чинності Закону України від 20.03.2023 № 2982-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном” https://t1p.de/47tkd (далі – Закон).

Таким чином, запроваджується декларативний принцип провадження такої діяльності, і з 14 квітня 2024 року ліцензії з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, видані суб’єктам господарювання до набрання чинності цим Законом, не дійсні.

Відповідно до статті 38 Закону України “Про зайнятість населення” суб’єкт господарювання має право надавати послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном після його включення до переліку суб’єктів господарювання, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном (далі – Перелік), та в межах укладених зовнішньоекономічних договорів.

Для початку провадження діяльності з надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном та включення до Переліку, такий суб’єкт господарювання має:

1) бути зареєстрованим у встановленому законодавством порядку за видом економічної діяльності з посередництва у працевлаштуванні;

2) мати укладений з іноземним роботодавцем зовнішньоекономічний договір (контракт) про надання послуг з посередництва у працевлаштуванні, пошуку та добору працівників та реєстраційні документи іноземного суб’єкта господарювання – роботодавця у державі місцезнаходження;

3) мати зареєстроване місце провадження господарської діяльності;

4) подати декларацію про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Більш детально в наших наступних публікаціях.

Сall-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0 800 33 61 67.