портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Звернення Донецької ОВА щодо евакуації населення

Опубліковано 12 квітня 2023 року, 18:47

Шановні мешканці Донеччини! 

Звертаємось в першу чергу, до тих, хто вже евакуювався до більш безпечних регіонів України. Ситуація в області і досі залишається надзвичайно важкою. Російські окупаційні війська щодня обстрілюють наші міста та села з усіх можливих видів зброї, не зважаючи на житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Через це щодня гинуть люди, щодня люди отримують поранення та втрачають можливість нормально жити далі! 

Навіть звільнені населені пункти не є безпечними, адже безліч територій забруднені нерозірваними снарядами, мінами, «розтяжками» та іншими небезпечними предметами, які несуть загрозу вашому життю та здоров’ю! 

Ми щиро вдячні усім, хто вже виїхав з області! Звісно, ми всі розуміємо, як хочеться жити у власному будинку, проте головна задача зараз – зберегти життя своє та своїх близьких!

Донецька обласна військова адміністрація закликає кожного – не повертайтесь назад! Небезпека ще не минула!

Для того, щоб спростити ваше перебування за межами рідного населеного пункту, влада надає безкоштовне житло у закладах комунальної власності, щомісячну виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, гуманітарну, психологічну та медичну допомогу. 

Евакуація не тільки збереже ваші життя, але й дасть простір нашим військовим для відсічі ворогу, адже окупанти не зможуть ховатись за спинами цивільного населення та шантажувати ударами по житлових будинках. 

Евакуюйтесь до більш безпечних областей та вірте у Збройні сили України! Після перемоги ми всі неодмінно повернемось додому!