портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Звернення Павла Кириленка у зв'язку з п'ятими роковинами обстрілу маріупольського мікрорайону "Східний"

Опубліковано 24 січня 2020 року, 09:05

П'яті роковини обстрілу маріупольського мікрорайону "Східний". В той день, 24 січня 2015-го, загинуло 30 людей, 117 були поранені. 

Незважаючи на те, що минуло 5 років, не вщухає ні біль втрат, ні страх, який пережили маріупольці під час того обстрілу. Такі трагедії не забуваються. 

Але сьогодні я хочу сказати про інше. Хочу висловити  слова своєї поваги маріупольській громаді. Тому що той страшний день ви, маріупольці, пережили достойно. Вже в перші хвилини після обстрілу в цьому районі, охопленому вогнем і жахом, надавали допомогу людям рятувальники, медики, поліція. Не гаючи часу, розгорнули намети волонтери: годували, поїли чаєм, роздавали теплі речі, склили вікна. Чітко й злагоджено працювали комунальники. Провідні маріупольські промислові підприємства роздавали плівку й скло. На біль маріупольської громади відгукнулася вся Україна - гуманітарна допомога надходила з усіх куточків нашої держави. 

Ця згуртованість дозволила Маріуполю пережити найстрашніший час в його новітній історії. І я переконаний, що любов громади до свого міста зробить Маріуполь  одним з кращих міст не лише Донеччини, а й України.

Хай пам'ять про ту трагедію зміцнює вашу, маріупольці, віру у власні сили. 

Хай ніколи не будуть забуті імена тих, чиї життя забрала війна. Вічна їм пам'ять.

Голова Донецької облдержадміністрації,
керівник обласної військово-цивільної адміністрації                                         Павло Кириленко