портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Авдіївка відзначила День звільнення від російських окупантів

Опубліковано 30 липня 2019 року, 12:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

30 липня 2014 року військовослужбовці 2-ї батальйонно-тактичної групи 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади разом з бійцями «Правого сектору» звільнили місто Авдіївка Донецької області, яке утримувалося російськими найманцями з квітня 2014 року. Але навіть після звільнення міста обстріли з боку російських найманців продовжуються.

Сьогодні мешканці міста, громадськість, представники міської влади та військовослужбовці пройшли урочистою ходою вулицями міста. Також на площі біля пам’ятника Т. Г. Шевченку відбулись урочистості з нагоди свята.

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін також взяв участь у заходах та від імені голови облдержадміністрації привітав містян зі святом.

«Наші військові заплатили велику ціну за те, щоб ми сьогодні стояли на цій площі, за те, щоб наша держава була незалежною. Сподіваюсь, що найближчим часом війна закінчиться нашою спільною перемогою і ми зможемо відбудувати нашу Донеччину, і повернути мирне життя у кожне місто, яке ворог намагався зруйнувати. Слава мешканцям та захисникам Авдіївки! Я щиро вітаю вас зі святом! Бажаю кожній родині миру та злагоди, здоров’я та добробуту, невичерпних життєвих сил в єдиній країні!», - звернувся до присутніх Вадим Філашкін.

Мешканців міста також привітали керівник військово-цивільної адміністрації полковник Павло Малихін, підполковник, ст. офіцер морально-соціального забезпечення 92 ОМБр Артур Батистов, священник Української православної церкви настоятель Свято-Миколаївського храму м. Авдіївка протоієрей Валентин Джосан, військовий капелан отець Генадій. Дитячі творчі колективи міста виступили на площі з тематичними номерами.

Під час заходу Павло Малихін вручив медалі «За оборону Авдіївки», а також грамоти від військово-цивільної адміністрації військовослужбовцям 92 ОМБр. Також в рамках всеукраїнської акції «Народжені у вишиванках», заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін привітав батьків немовлят, народжених у третій декаді липня, та вручив їм вишиванки.

Завершили захід хвилиною мовчання. Окрім цього, вшанували пам’ять захисників Авдіївки, поклавши квіти до пам’ятного монументу на промзоні.