портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську молодь вивчала основи медіаграмотності

Опубліковано 30 липня 2019 року, 12:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

З 26 по 29 липня у Святогірську на базі готельно-туристичного комплексу «Зелений гай» пройшов семінар «Основи медіаграмотності та критичного мислення». У заході взяли участь підлітки віком від 14 до 17 років з різних куточків Донецької області: Бахмуту, Лиману, Краматорську, Мирнограду, Слов’янску, Святогірську,Дружківки, Добропілля та Олександрівського району.

Протягом трьох днів хлопці та дівчата вчилися аналізувати інформацію, дізналися, як відрізнити правдиві медіаматеріали від фейкових, навчалися орієнтуватися в сучасному інформаційному просторі та багото іншого.

В якості тренерів та спікерів виступили працівники комунального позашкільного навчального закладу «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» та запрошені гості: Тетяна Іванова – тренер з медіаграмотності (ЗОШ № 1, м. Краматорськ) та Олексій Ладика – представник проекту StopFake. За час проведення семінару було розглянуто цілу низку питань: фейк та судження, інформування та пропаганда, маніпуляції та захист від них тощо.

Також захід відвідали представники прес-центру об’єднаних сил Володимир Скоростецький та Володимир Патола. Зустріч з військовими офіцерами була проведена у форматі вільного спілкування. Вони поділилися з молоддю своїм досвідом роботи, розповіли про основні принципи маніпулювання людьми через засоби масової інформації, про сучасні інформаційні війни та багато іншого.

Організаторами заходу виступили КПНЗ «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр», Донецька облдержадміністрація при співпраці зі штабом Об’єднаних сил зі стратегічних комунікацій.