портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Будівельники приступили до зведення поверхів учбового корпусу спортивного коледжу ім. С.Бубки у Бахмуті

Опубліковано 25 листопада 2020 року, 16:17 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Одним із масштабних проєктів, спрямованих на відновлення повноцінної діяльності Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю ім. С.Бубки після переміщення з Донецька в місто Бахмут, є будівництво учбового корпусу на 400 учнів та студентів. Наразі тут завершено влаштування фундаменту та відбувається зведення поверхів.

25 листопада з ходом реалізації проєкту ознайомилися заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і в.о. начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов. У спілкуванні з представниками підрядної організації – ТОВ «Хозхімсервіс» – було обговорено графік виконання запланованих робіт, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

На сьогодні загальна готовність об’єкту, будівництво якого розпочалося навесні 2020 року за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету, складає 20%.  Так, на місці майбутнього учбового корпусу повністю виконано роботи щодо влаштування фундаменту, змонтовано монолітний залізобетонний каркас двох із чотирьох поверхів. У рамках зведення спортивного блоку будівлі на 95% виконано облаштування цокольного поверху, розпочато монтаж монолітних колон першого поверху.

Паралельно ведуться роботи щодо виносу комунікаційних мереж, спорудження гаражів, які вміщатимуть три автобуси для учнів, а також земляні роботи задля влаштування метального поля з тренувальними майданчиками на стадіоні «Авангард», що поруч.

Загалом проєктом зведення учбового корпусу для КЗ «ДОСКСП ім. С. Бубки» передбачено: будівництво універсального ігрового залу та спеціалізованих спортивних залів (з важкої атлетики, боротьби, гімнастики, тиру для стрільби з пневмо-тактичної зброї), актового залу на 200 місць, буфету на 60 чоловік, адміністративних, медичних та підсобних приміщень, інженерного блоку, автостоянки, а також облаштування на стадіоні «Авангард» бігових доріжок, тренажерного майданчика, майданчиків для стрибків у довжину та висоту, секторів для штовхання ядра, метання диска та молота, тренувального метального поля.

Нагадаємо, що з 2015 року Донецьке вище училище олімпійського резерву імені Сергія Бубки, яке з липня 2020-го отримало назву «Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. С.Бубки», функціонує на базі Бахмутського дитячого заміського закладу оздоровлення та відпочинку «Вогник» та орендує для проведення тренувань сучасний стадіон «Металург». Після проведення реконструкції 5-поверхового гуртожитку, що раніше було на балансі Бахмутського педагогічного училища, заклад матиме власну базу для проживання спортсменів. Доповнити комплекс спортивних споруд планується олімпійським плавальним басейном (50x25 м, 10 доріжок).