портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Будівництво регіонального лісового насіннєво-селекційного центру у Лимані має бути завершено у 2021 році

Опубліковано 29 квітня 2021 року, 15:59

Будівництво регіонального лісового насіннєво-селекційного центру, який  створюється в місті Лиман у  рамках президентської програми «Велике будівництво»,    буде завершено у 2021 році.   Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську.

У квітні мешканці Донеччини, дбаючи про майбутнє, долучилися до всесвітньої екологічної акції «Озеленення планети».  69 населених пунктів області взяли участь у акції з висадки дерев. Співробітники Донецької ОДА теж не стояли осторонь – висадили 12 тисяч саджанців сосни на території Лиманського лісництва.

«Можна було побачити ті технології, які будуть втілюватися, коли буде у цьому році завершено будівництво  регіонального лісового насіннєво-селекційного центру у Лимані.  Саджанці будуть висаджуватися за новітніми технологіями, що дасть змогу засіяти пошкоджені, голі ділянки лісу на Донеччині»,  -  сказав Павло Кириленко.

Нагадаємо, центр буде створено  на базі ДП «Лиманський лісгосп» з  метою відтворення природних екологічних систем стійкими до зміни клімату рослинами в стислі терміни. Він  включатиме цех переробки та висівання насіння; теплицю для вирощування сіянців з закритою кореневою системою; майданчик дорощування сіянців; лісові насіннєві плантації, обладнання для тривалого зберігання насіння.

На будівництво лісового насіннєво-селекційного центру   було виділено кошти з Обласного фонду  охорони навколишнього природного середовища у сумі 37,6 млн грн.