портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Бюджет участі може стати важливим інструментом розбудови миру на сході України

Опубліковано 15 квітня 2021 року, 17:11

Питання бюджету участі та реінтеграції як форвардного проєкту  для Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей обговорили учасники круглого столу: «Діалог про мир та реінтеграцію» сьогодні, 15  квітня.

Участь у заході взяли голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, представники Міністерства  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, структурних підрозділів ОДА, громадськість.

Павло Кириленко зазначив, що деокупація та реінтеграція  - одні з найважливіших завдань, які стоять перед українською владою та суспільством в цілому. Інформаційна та економічна складові  - дуже важливі, без їх втілення і впровадження  неможливе досягнення результату.

«Ми бачимо реакцію мешканців окупованих територій:  чим частіше люди з тимчасово окупованих територій відвідують підконтрольну частину Донеччини, знають про ті економічні зміни, досягнення, які відбуваються на підконтрольній українській владі території, тим їх бажання відвідувати підконтрольну територію збільшується. Тому нам надзвичайно важливо розповісти їм, показати,  що робить українська влада. Не словами, а справами довести, що кожен громадянин важливий», - наголосив Павло Кириленко.

Також він зазначив, що законодавство України насправді надає широкі можливості громадянам щодо участі у процесах ухвалення рішень на місцевому рівні, в тому числі рішень економічних. На Донеччині такий інструмент, як бюджет участі, вже ефективно працює у багатьох громадах: з 2017 року -  в містах Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Маріуполь, Мирноград, Новогродівка, Покровськ, Селидове, Слов’янськ, а також у територіальних громадах. Зараз «бюджет участі» є в усіх ТГ Донецької області.

«Зустріч сьогодні – це перший крок до обговорення питання та залучення представників різних рівнів: громадськості, місцевого самоврядування, ОДА, міністерств. Впевнений, що таке втілення, як бюджет участі,  буде тільки набирати оберти», - підкреслив Павло Кириленко.