портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Цьогоріч понад 16 тисяч осіб візьмуть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні

Опубліковано 03 червня 2020 року, 15:52

Для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні у поточному році було отримано понад 16000 заявок від мешканців Донецької області. Про це під час традиційного брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області повідомила директор департаменту освіти і науки Тетяна Сідашева.

«Серед осіб, які зареєструвались для участі у ЗНО, є і випускники 11-х класів, і студенти закладів передвищої освіти, і випускники попередніх років. Всього у Донецькій області буде створено 72 пункти для проведення тестування у містах Бахмут, Волноваха, Добропілля, Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Маріуполь, Покровськ, Селидове, Слов’янськ та Торецьк. Перелік цих міст і пунктів вже погоджений з Українським центром оцінювання якості знань», - зазначила вона.

За словами Тетяни Сідашевої, наразі у області триває процес підготовки до проведення ЗНО, у органи місцевого самоврядування вирішують питання підвезення учасників тестування до місць його проведення.

Нагадаємо, зовнішнє незалежне оцінювання проходитиме з 25 червня по 17 липня. Наразі Донецькою облдержадміністрацією спільно з командуванням Операції Об’єднаних сил проводиться робота щодо можливості участі мешканців тимчасово окупованих територій у ЗНО для подальшого здобуття освіти.