портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області розпочало роботу територіальне управління Служби судової охорони в Донецькій області

Опубліковано 03 червня 2020 року, 15:51

Про це на брифінгу з протидії розповсюдженню коронавірусу на території регіону повідомив керівник управління, полковник Андрій Єпур. 

За його словами, у грудні 2019 року у зв’язку з прийняттям Закону «Про вищий антикорупційний суд» були внесені зміни до Закону України судоустрій та статус суддів, у яких унормована діяльність служби судової охорони і статус повноваження, порядок проходження служби, питання соціального захисту співробітників. 

«Служба судової охорони – це державний орган у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримки громадського порядку в судах. Основні функції цієї служби покладаються на припинення проявів неповаги до суду, а також охорони приміщень суду, установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів і їх членів сімей, працівників суду, створення безпечних умов для проведення засідання серед учасників судового процесу. Наша Служба підзвітна Вищій раді правосуддя і підконтрольна Державній судовій адміністрації України», - зазначив Андрій Єпур.

Територіальне управління у Донецькій області створено було наприкінці лютого 2020 року. Воно розташовано в Дружківці. Наразі активно проводяться конкурси з набору спеціалістів на зайняття вакантних посад, але все це виконується з урахуванням комплексу обмежувальних заходів, прийнятих Кабміном на період карантину. 

Начальник територіального управління Служби судової охорони в Донецькій області додав, що сьогодні було взято перший об’єкт під охорону. Додаткову інформацію про діяльність управління та наявність вакантних посад, а також контактні номери телефонів можна знайти на сайті Державної судової адміністрації у Донецькій області.