портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

COVID-19 лабораторно підтверджено за минулу добу майже у 120 мешканців Донеччини

Опубліковано 27 жовтня 2020 року, 08:28

Коронавірусну хворобу у Донецькій області лабораторно підтвердили ще у 118 осіб за понеділок, 26 жовтня. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

За минулу добу випадки коронавірусної хвороби на Донеччині  лабораторно підтвердили: 

– 36 у Краматорській ОТГ;

– 33 у Маріупольській ОТГ (3 дитини);

– 13 у Бахмутській ОТГ;

– 10 у Торецькій ОТГ;

– 6 у Дружківській ОТГ;

– 5 у Покровській ОТГ;

– 4 у Кальчицькій ОТГ;

– по 3 у Мангуській та Нікольській ОТГ;

– 2 у Селидівській ОТГ;

– по 1 у Мирноградській, Костянтинівській та Мирненській ОТГ.

Очільник області нагадав, що 25 жовтня по всій Україні успішно відбулися місцеві вибори, а разом із ними розпочався новий етап адміністративно-територіальної реформи в нашій державі. У липні цього року Верховна Рада України ухвалила рішення реорганізувати устрій країни, укрупнивши райони (раніше їх було 490, тепер – 136) та передавши значну частину повноважень на нижчий рівень самоороганізації – до об’єднаних територіальних громад.  Перехідний період для передачі повноважень старих районів новим районам триватиме до середини наступного року, але розпочинається він фактично від дня виборів.

«Тому від сьогодні ми оновлюємо спосіб ведення статистики хворих на коронавірусну хвороби в області. Замість інформації за крупними містами та районами тепер даємо показники по кожній ОТГ. Оскільки було здійснено повний переоблік, сьогоднішні цифри всюди трохи відрізнятимуться від вчорашніх: наприклад, частина хворих, раніше віднесених до Маріуполя, зараз віднесені до Сартанської ОТГ, а частина хворих, раніше віднесених до Слов’янського району, зараз віднесені до Миколаївської ОТГ»,  -  пояснив Павло Кириленко.

Він звернув увагу, що на мапі підписані тільки адміністративні центри громад, але кількість хворих подана по всій території ОТГ.

«Пандемія триває і не виказує ознак послаблення. Тож вкотре нагадую про життєву необхідність дотримуватися карантинних обмежень та протиепідемічних рекомендацій МОЗ. Тільки так ми зможемо уповільнити розповсюдження хвороби. Уникайте масових скупчень людей, носіть та регулярно змінюйте маски, ретельно мийте руки з милом. Не наражайте на небезпеку себе та своїх близьких!», - закликав Павло Кириленко.