портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Депутати Верховної Ради підтримали перерозподіл бюджету та виділили 1 млрд грн шахтарям

Опубліковано 21 жовтня 2019 року, 11:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Завдяки спільним зусиллям галузевого міністерства, профспілкових організацій, облдержадміністрації, Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції 12 жовтня 2019 року на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», яким передбачається виділення 1 млрд. грн. для виплати заробітної плати гірникам державних шахт, а 18.10.2019 депутати Верховної Ради України в першому читанні проголосували за перерозподіл бюджету та виділення коштів гірникам. За відповідне рішення проголосували 273 народні депутати. 

За попереднім розрахунком, на державні вугледобувні підприємства Донецької області очікується надходження близько 50 % означеної суми, тобто біля 500 млн. грн. Це дозволить погасити існуючу заборгованість перед шахтарями за червень-вересень поточного року.

Зрозуміло, що навіть за рахунок надходження значного бюджетного фінансування остаточно проблему своєчасної виплати заробітної плати не вирішити. Комплексне вирішення проблем галузі можливе лише за умови здійснення фінансування в достатньому обсязі заходів з капітального будівництва та технічного переоснащення державних шахт, впровадження сучасних високопродуктивних технологій з видобутку вугілля. Лише за таких умов можливо забезпечити своєчасну та повну виплату заробітної плати гірникам у майбутньому.

Донецька ОДА та центральні органи виконавчої влади в межах  повноважень вживають усі можливі заходи для вирішення проблемних питань галузі.