портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Дешеві кредити – можливість для підприємців, надана державою», - Ігор Мороз

Опубліковано 11 березня 2020 року, 15:23 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні на Донеччині презентували Програму «Доступні кредити 5-7-9%», яку започаткував Уряд задля створення сприятливих умов для підприємців для започаткування або розвитку власного бізнесу. Участь у презентації взяли перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз, представники структурних підрозділів Донецької ОДА, експерти та тренери Офісу розвитку МСП, Фонду Розвитку підприємництва та банків-учасників програми.

Під час презентації програми Ігор Мороз наголосив, що дешеві кредити – це гарна можливість для розвитку бізнесу у Донецькій області.

«Дешеві кредити – це можливість для підприємців, яка надана державою. Отримання кредиту – це один з перших кроків. Ми розуміємо, чого потребують підприємці для розвитку Донецької області та створення нових робочих місць – це дешеві кредити, які відтепер можна отримати під 5%, що є дуже привабливою пропозицією. Ми хочемо, аби якомога більше підприємців Донеччини взяли участь у цій програмі, розвивались та давали роботу мешканцям області», - зазначив він.

Директор Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Міністерстві економіки Андрій Слабінський наголосив, що Програма має три компоненти, покликані зробити фінансування бізнесу максимально ефективним.

«Доступ до фінансування завжди входив в топ-3 проблем підприємців в Україні. Ця проблема має три основні компоненти – вартість грошей, можливість надати ліквідне забезпечення кредиту та питання фінансової грамотності підприємців. Програма передбачає вирішення усіх цих проблем через фінансові гарантії, навчання та інші інструменти. Навчання дозволяє створити прозорий ефективний бізнес, а також показує шляхи пошуку коштів з інших можливих джерел фінансування. Тому саме компонент навчання у Програмі «Доступні кредити 5-7-9%» є одним з головних і ми закликаємо долучатись  до нього», - заявив Андрій Слабінський.

Також під час презентації Програми спікери розповіли про основні вимоги до учасників програми, особливості її роботи та переваги, які саме ця Програма надає для бізнесменів-початківців та бізнесу, що розвивається.