портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для дітей Донеччини влаштували сеанси арт-терапії у музеї просто неба

Опубліковано 04 вересня 2020 року, 14:59

Близько 60 дітей з Донецької області візьмуть участь у арт-студіях, організованих Донецьким обласним художнім музеєм. Проєкт, розроблений минулого року, має на меті об’єднати зусилля музейників та інклюзивно-ресурсних центрів Донеччини для того, щоб спростити реабілітацію та соціалізацію дітей з особливими освітніми потребами. 

Проєкт «Музейні арт-студії: без обмежень» реалізується у музеї під відкритим небом (скансені) села Прелесне. Тут для дітей проводяться майстер-класи з малювання, виготовлення ляльок-мотанок, ткацтва, гончарства та ковальської справи. Окремою гордістю музейників є те, що під час екскурсій  відвідувачі мають можливість доторкнутись до усіх експонатів, і навіть діти з вадами зору можуть «відчути музей на дотик».  

«Другий рік поспіль ми проводимо такі заходи для дітей з різними нозологіями. Сьогодні тут присутні діти зі Слов’янська та Слов’янського району. Проводитись вони будуть у декілька етапів для того, щоб ми могли охопити якомога більше дітей. Зараз дуже багато робиться для дітей, зокрема у кожному місті області відкриті інклюзивно-ресурсні центри та інклюзивні класи, де особливі діти після реабілітації можуть проходити подальшу соціалізацію та продовжувати навчання у звичайній школі», - зазначила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Під час ознайомлення з роботою арт-студій та музею Юлія Костюніна наголосила, що під час подібних заходів діти з особливими освітніми потребами мають змогу і поспілкуватись між собою, і познайомитись з новими людьми, і дізнатись багато нового, і проявити свій творчий потенціал.