портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для представників ОТГ на Донеччині провели семінар щодо питань у сфері економіки

Опубліковано 27 серпня 2020 року, 07:55 , Департамент економіки облдержадміністрації

Семінар для представників органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад щодо питань у сфері економіки проведено департаментом економіки Донецької облдержадміністрації   26 серпня. 

Захід пройшов  в режимі онлайн.

Під час семінару було розглянуто низку питань економічного напряму, зокрема щодо дотримання Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» та використання резервного фонду бюджету.

Також слухачі були ознайомлені зі змінами в законодавстві про публічні закупівлі відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» в редакції Закону № 114-ІХ від 19.09.2019 «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель», який введено в дію 19 квітня 2020 року. Розглянуто питання організації та проведення закупівель, призначення уповноваженої особи та інші.

Окрема увага була приділена системі планування розвитку об’єднаної територіальної громади, підходам до розробки та реалізації щорічних програм економічного і соціального розвитку, які мають стати базових та найбільш прозорим документом для громади. Доповідачка також звернула увагу слухачів щодо необхідності проведення стратегічної екологічної оцінки програм економічного і соціального розвитку областей, районів, міст, сел, селищ та зупинилась на основних етапах такої оцінки.