портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Дня визволення міст півночі Донеччини отвори від куль на стелі Слов'янська перетворили на маки

Опубліковано 05 липня 2020 року, 11:56

Яскраві червоні маки «розквітли» на стелі Слов’янська під час арт-акції до Дня визволення міст півночі Донецької області від російської окупації.

Стелу пошкодили у 2014 році під час запеклих боїв між проросійськими найманцями та українськими захисниками.   Активна молодь Донеччини намалювала червоні маки в місцях отворів, що залишили  кулі та осколки ворожих снарядів, на знак пам’яті про події 2014 року та крові, яка була пролита найкращими синами України.   За пензлі та фарбу взялися й прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.  

«Цією акцією підтримуємо всіх бійців, що боронять  на передовій наше мирне  небо в Україні.   Ця акція була ініційована волонтерами.  Молоді люди зробили таку пропозицію. Звичайно, це символізм, але він уже важливий»,  - сказав  Денис Шмигаль.   

Нагадаємо, що сьогодні виповнюється шість років  з дня, коли українська армія після тривалої облоги зайняла стратегічно важливі міста півночі Донеччини -  Слов'янськ та Краматорськ. Звільнення відбулося після майже трьох місяців бойових дій. 5 липня 2014 року у цих містах знову замайоріли українські прапори.