портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Посли чотирьох країн ЄС ознайомилися з ходом реконструкції психіатричної лікарні на Семенівці

Опубліковано 05 липня 2020 року, 13:59

Хід відбудови нових корпусів психіатричної лікарні у селищі Семенівка поблизу міста Слов’янськ, яка зазнала суттєвих пошкоджень під час активної фази бойових дій у 2014 році,  оглянули перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз разом з представниками спільної іноземної делегації на чолі з Надзвичайними та Повноважними Послами Республіки Польща, Латвійської Республіки, Естонської Республіки та  Словацької Республіки в Україні.

«Ми бачимо, що країна розвивається, розбудовується. Звичайно, якщо б не війна, ці процеси йшли б набагато швидше, і Україна не відставала від провідних країн Євросоюзу. Але, незважаючи на війну, ви перейшли на високотехнологічність. Ми й надалі будемо підтримувати Україну», - наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі.

Лікарня була заснована у 1958 році, мала 6 лікувальних та 4 господарчі корпуси. Під час активної фази бойових дій у квітні-липні 2014 року два з них були повністю зруйновані, чотири-  суттєво пошкоджені. За допомогою міжнародних організацій, зокрема німецької федеральної компанії GiZ та Люксембурзького Червоного Хреста у 2016-му році було відкрито психотуберкульозне, а у 2017-му - дитяче відділення. Наразі коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету будуються основний та адміністративний корпуси лікарні. За допомогою Люксембурзького Червоного Хреста триває відновлення харчоблоку.  

Нагадаємо, що сьогодні Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс,Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін також взяли участь у заходах, присвячених шостій річниці звільнення північних міст Донеччини від проросійських бойовиків.