портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Прем'єр-міністр України привітав мешканців Донеччини зі звільненням міст півночі області від російських окупаційних військ

Опубліковано 05 липня 2020 року, 10:05

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль привітав військовослужбовців та мешканців Донеччини з шостою річницею звільнення Краматорська, Слов'янська та інших міст півночі області.  Урочисті заходи відбулися на горі Карачун.

Представники керівництва держави та області, спільної іноземної делегації на чолі з Надзвичайними та Повноважними Послами Республіки Польща, Латвійської Республіки, Естонської Республіки та Словацької Республіки в Україні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав за Україну своє життя та увійшов у безсмертя.  На честь загиблих Героїв пролунали залпи військового салюту.

«Сьогодні, в день шостої річниці звільнення Краматорська, Слов'янська та інших міст Донеччини, ми насправді бачимо мирне небо, спокійно реагуємо на салют, який був на честь тих, хто загинув, віддав своє життя на цій горі, це десятки наших патріотів, українців, які захищали та давали змогу створити заслон і оборону нашої держави.  Ми будемо згадувати це багато-багато десятків і сотень років», -  сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що  Україна є і буде єдиною. «І лише під синьо-жовтими прапорами ми можемо почувати себе  спокійно, впевнено, на власній землі з нашими дітками, з нашими батьками, які спокійно можуть пройтись по парку, діти можуть спокійно бавитися на майданчиках», - сказав голова уряду. 

В день визволення міст півночі Донеччини  він подякував  і міжнародним партнерам України, які роблять багато для того, щоб наша країна була успішною і незалежною, мала  розвиток, який буде створювати цей елемент єдності – від Ужгорода до Краматорська і Слов'янська,  однакові стандарти якості і життя.

Денис Шмигаль підкреслив, що уряд робить все можливе для підтримки військовослужбовців, для їх матеріально-технічного забезпечення, для створення належних умов їх життя, їхніх родин. «Це пріоритети нашої держави», - сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні виповнюється шість років  з дня, коли українська армія після тривалої облоги зайняла стратегічно важливі міста півночі Донеччини -  Слов'янськ та Краматорськ. Звільнення відбулося після майже трьох місяців бойових дій. 5 липня 2014 року у цих містах знову замайоріли українські прапори.

З приходом українських військових Слов'янськ та Краматорськ повернулися  до мирного життя.  Наразі північ Донеччини розвивається як справжній український  регіон.